sunnuntai 31. elokuuta 2008

Satukirjailija Auervaara

PS Alkoi sen verran kiinnostamaan tämä herra Auervaara, että lisäsin tähän tietoa hänestä sekä linkin wikipediaan.

Juttu kuuluisasta naistenkaataja Auervaarasta löytyy VIIKKOSANOMIEN ylimääräisestä talviliitteestä 8B vuodelta 1955. Esko Tommola on sen koonnut, kasvokuvankin on valokuvaaja onnistunut saamaan. Hurmuria syytetään tällä kertaa kuolemantuottamuksesta, lahtelainen hyväuskoinen sairaanhoitajatar/osastonhoitaja on riistänyt hengen itseltään petyttyään kirjeystäväänsä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruben_Oskar_Auervaara

PS Klikkaamalla kuvia saat ne suuremmiksi ja voit lukea alkuperäisiä tekstejä paremmin.


Tässä viisikymppinen naissankari tulossa oikeuteen. Etualalla lienee yksi hänen valloituksistaan.


Hän oli ehtinyt viettää vankilassa jutun mukaan jo - yli 25 vuotta erinäisten rötösten vuoksi? Käsittämätöntä kuinka viksutkin naiset lankesivat moiseen herraan? Ei edes ulkonäöllisesti häävi!


Vastaisitteko te seuraavanlaisiin kirjeenvaihtoilmoituksiin:

Olen auton, pianon, osakkeen ja tehtaan omistava yli 100 000 mk kuukausituloinen diplomi-insinööri. Olen palannut juuri ulkomailta ja etsin kodin rauhaa rakastavaa, edustavassa asemassa olevaa lämminsydämistä naista!

tai alla olevaan ilmoitukseen (Turun Sanomista kopiodun jutun mukaan):

Auervaara etsi uhrinsa lehti-ilmoitusten perusteella. Syyskuussa 1954 Auervaara kirjoitti Uuden Suomen sivuille.

Sivistynyt 47-v, raitis ja kunnollinen POIKAMIES, joka ei juo eikä tupakoi ja jonka niin taloud. kuin yhteisk. asema on hyvä, toivoisi tällä tavoin tutustuvansa sellaiseen todella naiselliseen neitoon tai leskirouvaan, jolle oma kaunis koti olisi kullan kallis. Vaitiolo kunnia-asia ja arv. vast. viikon aikana U.S:n kontt. nimim. "Kaupunkiosake malli 54"




TS/Lehtikuva
Auervaara oli ammattirikollinen, joka petkutti lähinnä avioliittoon haluavia naisia. Hän esiintyi mielellään muun muassa maisterina tai lentäjänä.


Syyte raukesi ja myhäilevä casanova poistui oikeussalista kasvot peitettynä.

Mika Waltaria Auervaara innoitti kirjoittamaan näytelmän "Gabriel, tule takaisin" 1945.

http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=4&ag=23&t=271&a=6045

Yleisö oli laatinut veisunkin Auervaarasta Rosvo Roopea mukaillen.

Sais Ruben kerran palkkansa ja laki oisi niin, ett' kaikki heilat kerran, koottais haaremiin. Vaan rangaistukses' Ruben varmaan pyytäis jonkun muun;

parempi orjan elämää on kuolo hirsipuun.

Naistenmiehen päivät päättyivät laulun mukaan, sillä Ruben Oskar Auervaara löytyi hirttäytyneenä Helsingin rikospoliisin pidätyssellistä 27. toukokuuta 1964.

2 kommenttia:

helene kirjoitti...

ihmettelit kuinka naiset lankesivat tähän ulkonäöllisesti "ei hääviin" mieheen. Naiselle miehen ulkonäkö ei ole niin tärkeää. Tärkeintä on monissa tapauksissa, että mies osaa kuunnella, arvostaa naisen näkemyksiä, osoittaa kiinnostusta, on hienotunteinen, tuntuu luotettavalta ja (niin kuin auervaara kirjoitti) helläsydämiseltä.
Meillä kaikilla on valtava rakkaudenkaipuu, joka helposti sekoittaa pään. : )

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tuo ihan mukiinmenevä herrasmies on...panisin....tai siis, olisin pannut :D :D