lauantai 30. elokuuta 2008

Entäpäs erotiikka?

Tarkastelen Viikkosanomien vuoden 1955 lehtien erotiikkaa. Ensin pikaselaten vain valokuvia. En tarkastele esimerkiksi mainoksia tms. Ensimmäiset hieman erotiikkaan vivahtavat kuvat löytyvät numerosta neljä, tammikuun viimeisestä painoksesta. Juttu on otsikolla "Neuvostonainen miesten maassa"


Kuten tarkemmin katsellen huomaa (klikkaa kuvat suuremmiksi), kuvien naisilla ei ole rintaliivejä. Rintaliivit kuten huulipuikot ja sukat kuuluvat ylellisyystavaroihin, joita tavalliset neuvostonaiset eivät pysty ostamaan. Rintaliivien hinta on kuulemma 2300 markkaa, mitähän tuohon aikaan Suomessa tuolla summalla sai?

PS VIIKKOSANOMIEN vuosikerta maksoi 1480 markkaa eli todella kalliita 2300 mk maksavat liivit olivat.



Samassa lehdessä on otsikon "VIIKON FILMIMAAILMA" alla seuraava kuva, missä Ava Gardner odottaa saavansa huulet törröllä suudelman suulle, vaan saakin vain isällisen otsasuudelman, korrekti vanha herrasmies! USA:n nykyiselle presidentillehän kävi vähän samoin Pekingissä, missä vähäpukeinen beachvolley-pelaaja tarjosi ahteriaan, presidentin taputeltavaksi. Yllättävän fiksusti George Bush asiasta selvisi, läpsäyttämällä vain yläselkää.



Hieman "rohkeita" kuvia julkaistaan vain ulkolaisista naisista, etupäässä filmitähdistä. Niissäkin kuvataan vain avarahkoa kaula-aukkoa ja sääriä. Suomalaisia naisia kuvataan vaatteet kunnolla päällä, kuten näkyy alla olevista kuvista.



Tässä tuoreen rouva Hilarion eli Armi Kuuselan iltapukeutumista Suomen vierailullaan. Sen verran pullealta hän vaikuttaa, että oletan hänen olevan raskaana?



Yllä suomalainen malli esittelee muodikkaita punaisia housuja. Pitkät housut eivät olleet tuolloin kovinkaan yleisiä naisilla, vasta 1960-luvulla ne yleistyivät, ensin tytöille ja sitten myös naisille.

Ei kommentteja: