keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Oravalle ruokintalauta

Isopeikko on esitellyt hienoa oravan ruokintalautaa hupaisassa blogissaan Isopeikon sanavarat. Usein hänen tarinoitaan lukiessa tulee hyvälle tuulelle. Suosittelenkin tarinoidensa lukemista vaikkapa kaamosmasennuksen poistoon.


Nyt voin ylpeänä esitellä minäkin sovelluksen isopeikon mallista oravan ruokintalautaan. Asetin sen oitis koekäyttöön ulos, tuskin siihen oravia kuitenkaan tulee sillä sen verran kaukana se on metsästä. Kuten kuvista näkyy lunta on meilläkin. Maanantain vastaisena yönä satoi toinen ensilumi siis 25.11. Virallinen ensilumihan satoi jo 31.10.2008 josta on kuvatallennekin täällä. Muutamia päiviä sitä pysyi maassa vaan sitten se suli pois kuten arvelinkin. Vesisadetta, kuraisuutta ja kuuraisuutta on ollut senkin jälkeen. Kuinkahan kauan tämä lumi pysynee maassa? Saammeko valkean joulun, jää nähtäväksi?

Tämä oravalauta lähtee viihdykkeeksi eräälle yksinäiselle vanhukselle. Toivottavasti se ilahduttaa häntä ja aikansakin kuluu rattoisammin tuota laitetta seuratessa. Uskaltautuuko orava laudalle, ymmärtääkö avata kannen ja ottaa sieltä pähkinän syötäväkseen? Hieman arveluttaa laitteen mataluus! Pääseekö kissa oravaan käsiksi, sellaisia irrallaan olevia kissoja liikuskelee siellä täällä. Mietin myös pitääkö oravalle laittaa ruokintalaudasta jatkoriuku lähimpään puuhun pakoreitiksi?

PS Lunta satelee hiljalleen edelleen. Ylemmän kuvan otin heti asetettuani ruokintalaudan pihalle kokeeksi, muutaman hetken päästä otin tuon toisen kuvan. Noin paljon lunta satoi muutamassa hetkessä. Kuinka pimeää olisikaan ellei olisi tuota lumen tuomaa valoa? Saisimmepa oikean kunnon talven näiden muutamien vähälumisten talvien jälkeen!

4 kommenttia:

isopeikko kirjoitti...

Hieno lauta(nen) pörröhännille :) Ne varmasti ilahtuvat, kuten uskon lahjan saajankin ilahtuvan.

asa kirjoitti...

Niinhän se onkin - lautanen eikä lauta, oravan ruokalautanen.:)

Tiina Susanna kirjoitti...

Tosi hieno idea ;-) Vaan oppiiko naakat avaamaan sen kanssa?

Anonyymi kirjoitti...

Naakat ja muut linnut oppii sen kyllä avaamaan mutta asiaan on kaksi lääkettä: täytä se vain puolilleen jolloin lintu ei yletä ottamaan. Toinen konsti; laita se sopivasti kuusen alle jolloin lintu ei pysty sinne lentämään, eikä kissa kiipeämään. Ensi alkuun laita yksi pähkinä kannen väliin niin että kansi jää raolleen - orava kyllä sen jälkeen oppii heti kerralla kuinka kansi avataan ja jossain vaiheessa orava menee kannen alle popsimaan pöntön tyhjäksi.